wie‎ > ‎

achtergrond

Karien van Deth  werd geboren in Nederland tijdens de oorlogsjaren en groeide  deels op in Indonesië .  Zij trouwde jong en begon al snel aan de studie astrologie.
In een kleine praktijk aan huis gaf zij astrologische consulten en werkte daarnaast parttime als secretaresse. Ook werkte zij een aantal jaren bij de radio waar zij vragen van luisteraars beantwoordde op grond van hun vragenhoroscoop.

In de zeventiger jaren vertrok zij met haar twee dochters  naar India waar zij op het hoofdkantoor van de Theosofische Vereniging Adyar, in Chennai, ging werken.
Daar bestudeerde zij de Hindu Astrologie. Terug in Nederland woonde en werkte zij op het Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden waar zij cursussen astrologie verzorgde en als vrijwilliger in het bestuur van de stichting zat. Omdat er brood op de plank moest komen ging zij fulltime op een advocatenkantoor in Hilversum aan de slag. 

Toen haar kinderen op eigen benen stonden zegde zij haar baan op en ging pedagogiek studeren. Tijdens haar studie werkte zij in de weekend noodopvang en bij de dagopvang van het Leger des Heils  voor drank-drugs-prostitutie- en gokverslaafden. In die jaren werd zij lid van de Vereniging Leerproject Krishnamurti waar zij ook in het bestuur heeft gezeten. Sinds haar pensionering geeft zij nog op beperkte schaal consulten.

Haar hobbies zijn zingen, yoga, werken in de tuin, taalcoach en Feng Shui.